fbpx
Сьогодні
18:30 07 Січ 2020

Жителі Одеси зібрали гроші на викуп історичного цеху "Краян"

Одесити зібрали кошти на викуп корпусу великого паровозного депо "Краян".

Його фасад є найбільш відомою будівлею колишнього заводу.

Спільно викупити історичний будинок 1883 року побудови запропонував відомий одеський ресторатор Алекс Купер в своєму Facebook.

Ребят, давайте скинемся и выкупим!И потом продадим вменяему человеку, который сделает там крутое пространство.Готов…

Posted by Alex Cooper on Sunday, January 5, 2020

Від себе він вклав перші 10% суми, пише "Маяк".

За першу годину рестораторові вдалося зібрати 70% вартості будівлі, яку продають за 195 тисяч доларів, а через 3 години він повідомив, що є вся сума і згода на продаж.

Поки що гроші зібрали обіцянками в коментарях до його посту.

Корпус великого паровозного депо на сайті продавця описується як "будинок під реконструкцію і розвиток в Малиновському районі". Для нього вже створили передпроектну документацію. Згідно з нею, цех пропонують перетворити в адміністративний чотириповерховий будинок з підвалом і мансардним поверхом.

Це призведе до збільшення загальної площі з 3 999 кв. м до 17 350 кв. м.

Раніше завод "Краян" був одним з найбільших одеських підприємств. На початку двохтисячних він був занедбаний, але в 2016 році там відкрили Центр надання адміністративних послуг.

Ремонтне підприємство з'явилося в Одесі в зв'язку з розвитком залізничного сполучення в другій половині ХIХ століття. Його засновником став Карл фон Унгерн-Штернберг, представник старого і відомого дворянського роду з Прибалтики. У перші роки після заснування майстерень там були тільки тимчасові споруди. У 1883 році, вже після смерті засновника, з червоної цегли були побудовані корпуси великого і малого паровозних цехів. Їх автором став архітектор Аркадій Тодоров.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: