fbpx
Сьогодні
22:47 04 Січ 2020

Вчені знайшли в джунглях Мексики величезний палац майя

Фото INAH

Палац майя був виявлений в археологічній зоні Кулуба, на півострові Юкатан, в 37 кілометрах на південний схід від мексиканського міста Тізімін.

Конструкція, розташована в цьому доіспанському місті майя, має довжину близько 55 метрів, ширину 15 метрів і висоту 6 метрів, розповіли  археологи.

«Ця робота підтвердила існування палацу на схід від головної площі, завдяки звільненню від рослинності і ідентифікації бази, сходів і перетину з пілястрами нагорі, які могли б бути використані елітою майя», — пояснили вчені з Національного інституту антропології та історії Мексики (INAH).

палац майя

Фото INAH

Будівельні матеріали вказують на те, що існували дві фази майбутнього палацу: одна в період пізньої класики (600−900 рр. до н.е.), а інша — в період високої класики (850−1050 рр. н.е.).

Поряд з цим палацом експерти досліджували чотири інших споруди на площі так званої архітектурної групи C: вівтар, два залишки житлових приміщень і круглу споруду, яка, як вважають, була піччю.

палац майя

Фото INAH

«Всі ці дослідницькі та природоохоронні заходи є початком роботи, яку INAH проводить для відновлення, дослідження та поширення серед громадськості культурної і природної спадщини Кулуби, яке підвищує його привабливість», — уклав в INAH.

палац майя

Фото INAH

Раніше повідомлялося, що вчені виявили найдавніший викопний ліс на планеті.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: