fbpx
Сьогодні
Еко-рішення 17:52 03 Січ 2020

Британія винайшла альтернативу пластиковим трубочкам

Британський стартап Stroodle представив соломинки для холодних напоїв, які виготовляються з води і борошна з твердих сортів пшениці, а зовні нагадують італійські спагетті.

Автори ідеї сподіваються, що вироби допоможуть зменшити кількість пластикового сміття на планеті і надихнуть споживачів на турботу про навколишнє середовище.

Які властивості у соломинок?

Вони не мають смаку, їстівні, не мають запаху і швидко розкладаються, що робить їх більш екологічними в порівнянні з паперовими і пластиковими аналогами.

Такі соломинки витримують не менше години в будь-якому холодному напої, після використання їх можна з'їсти або викинути, всього за кілька днів органічний відхід перетвориться на добриво.

Ще одна перевага соломинок з макаронів в тому, що їх можна нарізати або відламати до потрібної довжини, відповідної до келиха або цілого кокосу.

Stroodles

Але їх, як зазначає портал Inhabitat, їх краще не використовувати для вживання гарячих напоїв.

Також не рекомендується використовувати макаронини тим, хто страждає непереносимістю глютену.

Непохитність трубочок з пасти відвідувачів при цьому не особливо бентежить.

«Stroodles – це не просто компанія з виробництва трубочок!, – повідомляється на сайті стартапу. – Stroodles – це рух. Stroodles тут, щоб допомогти боротися з пластиковими відходами».

Італія підтримала рух

Ресторани і бари в Італії підтримали еко-ініціативу сусіда.

Повідомлення про те, що бари в Італії почали відмовлятися від пластикових трубочок, опублікував один з користувачів порталу Reddit.

"Тут, в Італії, бари починають використовувати макарони як соломинки, щоб зменшити використання пластику. Наші технології вражають світ в черговий раз", – написав він.

Люди прийшли у захват від такої ініціативи. Один з користувачів написав: "Італійські технології у всій красі", а інший додав: "Пийте половину свого напою. Другу половину збережете – коли макаронина розчиниться, у вас вийде відмінний коктейль зі спагеті".

Stroodles

Після отримання Stroodles від постачальника з Італії, робочі сортують їх вручну.

Соломинки, мають нетоварний вигляд, передають в організацію City Harvest, яка займається реалізацією надлишків продовольства.

Де взяти?

Соломинки можна замовити онлайн. Вартість комплекту з 12 штук складає £ 3,49 ($ 4,5), з 25 – £ 4,99 ($ 6,5), а з 100 – £ 12,99 ($ 16,8).

Частина коштів від продажу жертвують некомерційним організаціям, в тому числі міжнародної НКО Ocean Plastic, яка бореться з пластиковим забрудненням в Світовому океані.

Читайте також: Мікропластик уже всередині нас: звідки і що це означає

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: