fbpx
Сьогодні
Відео 18:08 01 Січ 2020

У Києві пройшла масштабна смолоскипна хода до дня народження Степана Бандери

У середу, 1 січня, в Києві відбулася смолоскипна хода на честь дня народження Степана Бандери – одного із засновників і лідерів Організації українських націоналістів.

Хода Степана Бандери Київ

Фото УП

Хода Степана Бандери Київ

Фото УП

Марш почався о 18:00 у парку імені Тараса Шевченка біля пам'ятника Кобзарю.

Подія транслювалася в мережі.

Готуємось до маршу честі, гідності і свободи до дня народження Степана Бандери в Києві!

Готуємось до маршу честі, гідності і свободи до дня народження Степана Бандери в Києві! "Долучайтесь, тому що сьогодні як ніколи важливо показати, що ми українці, нам не байдуже, які в нас герої, як називаються наші вулиці, який прапор над нами і як називається наша країна. Ми маємо єднатися і робити Україну українською!" – Андрій Іллєнко – офіційна сторінка.Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб залишатись з нами:https://t.me/joinchat/AAAAAFAc3Y1iB2E44Dit4A

Posted by ВО "Свобода" Київ on Wednesday, January 1, 2020

Приєднуйтесь до традиційного маршу честі, гідності та свободи!

Ми усі різні, та повага до наших героїв це те, що нас об'єднує. Ми уже на місці. Приєднуйтесь до традиційного маршу честі, гідності та свободи приуроченого до дня народження Степана Бандери!Деталі події за посиланням:https://www.facebook.com/events/526060774654586/

Posted by ВО "Свобода" Київ on Wednesday, January 1, 2020

Організаторами "Маршу честі, гідності та свободи" виступили "Правий сектор", "Національний корпус", ВО "Свобода", "Тризуб", С-14 і ряд інших організацій.

Як повідомляє hromadske, у ході взяли участь близько 1500 осіб.

Хода Степана Бандери Київ

Хода Степана Бандери Київ

Фото УП

Учасники вигукували: "Степанові Бандері тричі: слава, слава, слава" та "Наша земля — наші герої".

Зазначимо, що у 2019 році паралельно з традиційною ходою альтернативну акцію в центрі Києва провів і Національний корпус.

Тоді кілька тисяч учасників запалили смолоскипи і організованою колоною пройшли по центру столиці до Майдану Незалежності.

У багатьох містах Украни щороку 1 січня проводиться смолоскипна хода на честь дня нарождення Степана Бандери. У Києві вперше така хода пройшла у 2007 році. Подібні акції проводяться і в інших містах України, зокрема у Львові, Луцьку, Івано-Франківську. З 2010 року акції проводяться в Полтаві, з 2014 – у Дніпрі, з 2016 року – у Херсоні і Слов'янську, а 2017 року вперше пройшли у Запоріжжі і Черкасах.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: