fbpx
Сьогодні
Екорішення 15:56 31 Гру 2019

На Донбасі школярки відкрили екологічну швейну майстерню

Фото svoi.city

Чотири школярки з Сєвєродонецька відкрили майстерню "Друге життя старим речам". Зі старих речей шиють нові, корисні в побуті.

Про це розповідає svoi.city.

Майстерню в Сєвєродонецьку відкрили за підтримки Дитячого фонду ООН ЮНІСЕФ та уряду Японії в рамках програми "UPSHIFT Україна".

школярки еко

Фото svoi.city

Що за ідея?

Соціальним підприємництвом зайнялися старшокласниці Вероніка, Ліза, Соня і Маргарита. За допомогою проекту школярки хочуть зменшити кількість пластику, який люди використовують в побуті.

– Ми пропонуємо людям альтернативу тому, що вони найчастіше використовують у повсякденному житті: поліетиленовим пакетам, сумкам, іншим речам із пластику. Ми замінимо їх на екосумки, мішечки. Вони стильні, зручні і не шкодять навколишньому середовищу. З практичної точки зору більш вигідні – не рвуться і можна заощадити, – розповідає Вероніка, лідер проекту.

Що саме роблять в майстерні?

школярки еко

Фото svoi.city

Школярки самі шиють сумки, торби, мішечки, пенали, рюкзаки. Вони роблять їх як з нової тканини, так і зі старих речей, які люди приносять в майстерню. Від матеріалу залежить ціна замовлення.

Також підприємниці готові проводити майстер-класи і поширювати свої ідеї серед молоді.

А замовлення вже є?

Команда "Друге життя старим речам" розмістила майстерню в приміщенні громадського простору "ХочуБуду". Тут вони і отримали перше замовлення: 50 брендованих сумок для "ХочуБуду".

Ментор проекту Марина Лисенко каже:

– Добре, що дівчата не побоялися і подали заявку на програму "UPSHIFT Україна". Для них це хороший старт у доросле життя. Інтенсивно попрацювавши над проектом три місяці, вони навчилися багато чому: комунікувати з партнерами, шукати приміщення, робити макети, замовлення, вирішувати фінансові питання. Усі ці навички – від створення проекту до закупівель – знадобляться їм в будь-якому випадку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: