fbpx
Сьогодні
13:25 29 Гру 2019

Партія Порошенка вимагає порушити справу проти Труби

Партія "Європейська солідарність" вимагає від Генпрокуратури порушити кримінальне провадження проти ексдиректора Держбюро розслідувань Романа Труби та фігурантів так званих "плівок Труби".

Про це йдеться у заяві пресслужби партії.

"Партія "Європейська Солідарність" вітає звільнення дискредитованого голови ДБР Труби і вимагає від Генеральної прокуратури порушити проти нього кримінальне провадження за скоєні Трубою злочини.

Покарання за системне порушення законів та Конституції має полягати не лише у звільненні керівника ДБР, а й у кримінальній відповідальності, яку повинен понести він, а також інші фігуранти, присутні на "плівках Труби", – йдеться у заяві.

У партії п'ятого президента Петра Порошенка вважають, що розслідування так званих "плівок Труби", записаних у кабінеті екскерівника ДБР, є обов'язковою умовою для очищення бюро.

У "ЄС" також відзначили, що саме звільнення Труби здійснено з порушеннями Конституції. Мовляв, згідно з рішенням Конституційного суду від 16 грудня 2019 року, президент не має права призначати керівництво ДБР, оскільки "підпорядкування НАБУ та ДБР президенту через призначення і звільнення керівників створює загрозу незалежності цих органів".

Варто відзначити, що Романа Трубу призначив на посаду п'ятий президент Петро Порошенко.

Нагадаємо, 27 грудня президент Володимир Зеленський звільнив директора Державного бюро розслідувань Романа Трубу. Тимчасово виконуючою обов'язки директора ДБР президент призначив нардепку "Слуги народу", голову комітету з питань правової політики Ірину Венедіктову.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: