fbpx
Сьогодні
13:51 28 Гру 2019

Розстріли на Майдані: суд виключив з судового процесу прокурорів, які займалися справою кілька років

З судового процесу виключили чотирьох прокурорів, які розслідували справи про розстріли на Майдані протягом декількох років.

Як повідомляє Громадське  із залу судових засідань, відповідну постанову ухвалив генеральний прокурор Руслан Рябошапка.

Йдеться про прокурорів Олексія Донського, Ігоря Земскова, Яніса Симонова і Дениса Іванова.

«Є підстави, передбачені законом, вони не були дотримані. Але ця постанова не може бути оскаржена, тобто на сьогодні ми позбавлені повноважень, тому сьогодні ми змушені були залишити судове засідання», – сказав Донський.

Нагадаємо, що 17 травня 2016 суд почав розгляд по суті справи проти колишніх беркутівців Павла Аброськіна, Сергія Зінченка, Олександра Маринченка, Сергія Тамтури і Олега Янишевського.

Їх звинувачують у розстрілі 48 активістів Майдану на вулиці Інститутській в Києві в лютому 2014 року. Їм закидають перевищення службових повноважень, незаконне поводження зі зброєю, умисне вбивство та нанесення тілесних ушкоджень активістам Майдану.

Адвокат Ігор Ворфоломеев, що представляє інтереси обвинувачених у розстрілах на Майдані, розповів, що українська сторона викреслила 11 ексберкутівців зі списків для обміну утримуваними між Україною та самопроголошеними "Л/ДНР"

Про це він сказав вранці у суботу, 28 грудня 2019 року, перед засіданням апеляційного суду, де розглядаються апеляційні скарги на запобіжний захід ексберкутівців, обвинувачених у вбивстві 48 і пораненні 80 людей на вулиці Інститутській 20 лютого 2014 року.

Так, захист обвинувачених у цій справі ексберкутівців Олега Янішевського, Сергія Зінченка та Павла Аброськіна просить звільнити їх трьох з-під варти. А захист ще для двох фігурантів цієї справи – ексберкутівців Сергія Тамтури та Олександра Маринченка, які перебувають під домашнім арештом, – просить скасувати їм запобіжний захід.

На запитання про очікування від сьогоднішнього засідання суду Сергій Тамтура відповів, що чекає "справедливого рішення".

Раніше повідомлялося, що суд засудив до довічного ув'язнення обвинувачених у теракті у Харкові й відпустив їх під особисте зобов'язання.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: