fbpx
Сьогодні
16:29 27 Гру 2019

"Зелену" енергію будуть продавати через "Prozorro.Продажі"

Кабінет міністрів України ухвалив рішення перевести продаж електроенергії, яку виробляють електростанції, що працюють на відновлювальних джерелах енергії, через електронні аукціони у системі "Prozorro.Продажі".

Відповідне рішення уряд ухвалив 27 грудня, повідомив прем'єр-міністр України Олексій Гончарук.

"Зелена" енергія буде продаватися через е-аукціони "Prozorro.Продажі". Це стимулюватиме виробництво альтернативної енергії та дозволить знизити ціну на "чисту" енергію", — повідомив Гончарук.

В уряді вважають, що "зелені" аукціони мають зменшити ціну "зеленої" енергії для держави, дозволить залучати дешеві кредитні ресурси, а також сприятиме розвитку виробництва високотехнологічного обладнання.

Перші аукціони заплановані на березень 2020 року.

Енергія, яку виробляють в Україні "зелені" електростанції (вітрові та сонячні електростанції) продається за "зеленим" тарифом, який в Україні один з найвищих у Європі. Напередодні в уряді запропонували інвесторам добровільно погодитися на зниження цього тарифу.

Зелені тарифи — це тарифи, за якими держава виплачує власникам сонячних та вітроелектростанцій кошти за їхню електроенергію Такі тарифи є вищими за ринкову вартість електрики для того, аби стимулювати розвиток альтернативної енергетики в Україні. Високий розмір таких тарифів призвів до того, що сама електроенергія для споживачів також є дорожчою.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: