fbpx
Сьогодні
14:27 26 Гру 2019

Рябошапка: Переатестація прокурорів не вплинула на роботу Генпрокуратури і на суд стосовно Кузьменко

Переатестація в органах прокуратури не вплинула на робочий процес прокурорів, зокрема підтримання обвинувачення в суді, запевняє генеральний прокурор України Руслан Рябошапка.

"Переатестація жодним чином не вплинула на роботу Генпрокуратури… переатестація не була пов'язана з тим розглядом в апеляційному суді справи щодо оскарження запобіжного заходу стосовно Юлії Кузьменко. Атестація тут ні до чого", – сказав Рябошапка на брифінгу в Києві, відповідаючи на запитання про те, чи був процес переатестації прокурорів пов'язаний якимось чином із неприбуттям до суду групи прокурорів.

Київський апеляційний суд 20 грудня мав розглянути апеляцію на арешт лікаря-волонтера Юлії Кузьменко, яка, за версією слідства, є підозрюваною у вбивстві журналіста Павла Шеремета, проте на засідання не прийшли представники прокуратури, через що його було відкладено до 24 грудня.

"Виявляється, з тисячі прокурорів в Україні ніхто не зміг прийти на засідання, усі зайняті", – сказав адвокат Кузьменко Владислав Добош у відеозверненні у Facebook.

Адвокат наголосив, що він не має наміру покидати залу судового засідання та вимагає розгляду апеляції 20 грудня, як було призначено раніше. При цьому Добош запевнив, що його підзахисна невинна в інкримінованому їй злочини, і захист має докази, які підтверджують це.

Саме ці факти, а також безпосереднє алібі Кузьменко адвокат і хотів надати апеляційному суду для зміни запобіжного заходу.

Раніше повідомлялося, що адвокат підозрюваної Кузьменко показав текст її розмови про "сакральну жертву".

 

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: