fbpx
Сьогодні
15:13 26 Гру 2019

Вчені вважають, що електромобілі позитивно впливають на психіку людини

Результати дослідження довели, що за кермом електромобіля людина відчуває себе спокійно і менше втомлюється.

Як відомо, електричні транспортні засоби мають ряд переваг в порівнянні з автомобілями на ДВС.

Електрика дешевше бензину і дизпалива, електромобілі не завдають шкоди навколишньому середовищу, і ремонтувати такий транспорт припадає в рази рідше і дешевше.

Але, тепер вчені стверджують, що електромобілі корисні нашій психіці, надаючи на мозок людини набагато менший негативний вплив, ніж звичайний транспорт.

Відповідно до дослідження, проведеного Дунканом Вільямсом з Йоркського університету (Велика Британія), водій, керуючий тихим електромобілем, набагато менше втомлюється за кермом. У відсутності «гарчать» звуків, психіка людини не піддається впливу нав'язливого шуму, а тому витримує великі навантаження.

Встановити це вдалося завдяки електроенцефалограмі: у водіїв лондонських таксі, протягом робочого дня прямо в дорозі фіксували електроімпульси мозку. Протягом декількох днів вони працювали то на електромобілях, то на дизельних авто, підключені до електроенцефалографу.

У підсумку, було встановлено, що драйвери електромобілів виявлялися більше сфокусовані на дорозі, виявляли зосередженість і спокій, менше втомлювалися і злилися. Тоді, як у водіїв дизельного транспорту ці показники були істотно гірше.

Також у водіїв, які перебувають за кермом електромобіля, частота серцебиття була практично завжди постійною, тоді як у власників дизельних авто серце то сповільнювався, то шалено калатало.

При опитуванні, випробовувані водії також підтверджували, що за кермом електромобіля їх фізичний і психічний стан було краще. Вони відчували себе зосередженими, не відчували агресії і насолоджувалися тишею.

Доктор Вільямс також зазначив, що медичне обладнання фіксувало у водіїв електромобілів показники високої розумової активності і підвищеної уваги.

Іншими словами, відсутність шуму дизельного двигуна дозволило драйверам краще зосереджуватися на дорожню обстановку і бути спокійними. А це означає, що комерційний транспорт на електротязі може мати величезні переваги.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: