fbpx
Сьогодні
17:48 21 Гру 2019

Маркарова пояснила, чому вдруге погодилася стати міністром фінансів

Міністр фінансів Оксана Маркарова пояснила, чому вдруге погодилася стати міністром фінансів, хоча це й було нелегким рішенням.

Про це вона завила в інтерв'ю НВ Бізнес.

"Рішення залишитися працювати в Міністерстві фінансів, чи ні, я приймала не вперше. У 2014 році, коли я приєдналась до команди Наталії Яресько, це планувалося як коротка робота на уряд в дуже складній ситуації з державними фінансами. Я розраховувала рік-два допомагати, поки все не стабілізується, а потім повернутися в бізнес. Тому перший раз така розмова — йти чи залишитися — відбулася, коли у 2016 році змінився уряд (я тоді була першим заступником міністра). Так що цього разу — вже вдруге", – каже міністр.

Маркарова зазначила, що це було нелегким рішенням.

"Скажу відверто, рішення було нелегким, тому що у цієї посади надзвичайно багато мінусів. Головний — це робота 24/7, за яку тільки критикують, і яку насправді оцінити може тільки невелике коло експертів. Слова вдячності, як легко зауважити, теж публічно мало хто говорить. Усе решта — просто тяжка щоденна праця. Це неможливість управляти своїм часом, а це для мене дуже некомфортно: я нервуюся, коли призначаю зустрічі, а потім змушена їх переносити в останній момент або взагалі скасовувати, бо виникли якісь обставини, на які я не можу впливати. Я так ніколи не робила, коли була в бізнесі", – пояснює вона.

Також міністр фінансів назвала терміни продажу ПриватБанку.

Раніше, глава Нацбанку Смолій натякнув на схожість тез голови Ради НБУ та Коломойського.

А Приватбанк подав до суду на ексвласників у Ізраїлі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: