fbpx
Сьогодні
23:56 19 Гру 2019

Міністр фінансів назвала терміни продажу ПриватБанку

Фото Reuters

Міністр фінансів Оксана Маркарова докладно описала процедуру виходу державного капіталу з «ПриватБанку», а також поділилася планами щодо продажу банку.

Про це вона завила в інтерв'ю НВ Бізнес.

За словами Маркарової, тема продажу банків стосується не тільки «ПриватБанку», а й ще трьох фінустанов.

«Ми маємо чітку стратегію роботи з чотирма банками, які зараз перебувають у державній власності. Усі вони передбачають входження інвесторів у капітал і повернення банків у комерційний сектор», — зазначила вона.

Першими підуть банки, які стали нашими не тому, що були створені державою, а тому, що держава була змушена втрутитись у ситуацію.

«Першими підуть банки, які стали нашими не тому, що були створені державою, а тому, що держава була змушена втрутитись у ситуацію. Укргазбанк ми вже продаємо: в цьому році до нього зайде IFC, а далі ми разом будемо шукати стратегічного інвестора. Для ПриватБанка у нас стоїть задача за три роки здійснити повний вихід держави з капіталу. Але щоби комусь щось продати треба, щоби хтось це купував», — зазначає Маркарова.

На питання про зацікавлених у купівлі «ПриватБанку» Маркарова пояснила, що саме впливає на бажання в інвесторів придбати фінансова установу. У першу чергу міністр уточнила, що ціна при продажу завжди «пов'язана з ризиком». А для початку необхідно вирішити актуальні судові питання.

«Ціна завжди пов'язана з ризиком. Нам необхідно дійти до вирішення деяких актуальних судових позовів. Будь-який інвестор, особливо в такі активи, як банк, буде оцінювати не тільки економічну і фінансову ситуацію в країні загалом і показники банку (а вони гарні, і це дуже хороший кейс, який показує, що при правильному менеджменті, незалежній наглядовій раді і спільній роботі можна суттєво покращувати позицію на ринку), але й додаткові ризики. І оцінка цих ризиків також залежатиме від загальної ситуації в країні: чим більшим буде наше економічне зростання, тим більшим буде інтерес до інвестицій в Україну, тим більшим буде інтерес до банківського сектору», — каже міністр.

Раніше, глава Нацбанку Смолій натякнув на схожість тез голови Ради НБУ та Коломойського.

А Приватбанк подав до суду на ексвласників у Ізраїлі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: