fbpx
Сьогодні
22:57 20 Гру 2019

У НАБУ розповіли, куди "йдуть" конфісковані у корупціонерів гроші

Вкрадені внаслідок корупційних правопорушень кошти мають повернутися до бюджету держави.

У який спосіб це відбувається, і чому конфіскація є одним із видів покарання – розповів детектив НАБУ, передає пресслужба.

"У кримінальному процесі конфіскація майна є видом покарання й інструментом примусового стягнення незаконно одержаних коштів в дохід держави. Сьогодні у світовій практиці цей інститут активно розвивається, зокрема, шляхом створення спеціалізованих установ з розшуку та управліннями активів, одержаними від корупційних злочинів", – розповів детектив.

За його словами, згідно законодавства України, кошти, конфісковані за вчинення корупційних злочинів, скеровуються до державного бюджету України та використовуються у спеціалізованому фонді на забезпечення обороноздатності та безпеки України.

"Однак, іноді політики з ціллю піару приймають рішення про напрямки використання цих коштів у соціально чутливих сферах. Також, варто зауважити, що у будь-якій країні світу кошти, конфісковані від корупційних злочинів, використовуються радше, як приємний бонус, ніж гарантоване та стабільне джерело доходів", – сказав детектив.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: