fbpx
Сьогодні
11:58 20 Гру 2019

Рябошапка прокоментував, скільки прокурорів ГПУ пройшли атестацію

Фото: LB.ua

Третій завершальний етап атестації прокурорів Генеральної прокуратури України завершився в четвер, 19 грудня, повідомив генпрокурор України Руслан Рябошапка.

"За результатами написання практичного завдання та проходження співбесіди за рішенням кадрових комісій 610 прокурорів успішно пройшли третій етап атестації, 154 – не успішно, 5 – не з'явились. До цього етапу було допущено 769 прокурорів ГПУ, які вдало пройшли два попередні етапи атестації", – повідомляється на сайті Генпрокуратури.

Коментуючи результати атестації, Рябошапка зазначив: "Співбесіди та перевірка на доброчесність, мабуть, найважливіший етап атестації – оскільки суспільству потрібні чесні та професійні прокурори, які живуть за статками та працюють за законом для захисту прав людей і бізнесу. Вважаю, що за допомогою експертів, делегованих міжнародними організаціями, кадрові комісії зробили колосальну роботу й обрали достойних прокурорів. Однак ми будемо далі уважно відслідковувати всі сигнали щодо доброчесності цих прокурорів і за потреби приймати законні рішення. Нульова толерантність до корупції в Офісі генерального прокурора".

Згідно з інформацією, 1083 прокурори Генпрокуратури України до 15 жовтня цього року подали заяви про намір пройти атестацію і з них успішно пройшли три етапи 610 прокурорів, тобто 56%.

Реформа прокуратури в Україні розпочалася з атестації прокурорів Генеральної прокуратури і передбачає не лише перевірку прокурорів, а й створення Офісу генерального прокурора з оптимальною структурою, набір нових прокурорів, постійне навчання в тренінговому центрі, нові політики і правила, які мають зробити роботу прокурора більш ефективною.

Атестація працівників регіональних і місцевих прокуратур розпочнеться у 2020 році.

Нагадаємо, що в уряді працюють над спрощенням взаємодії бізнесу з військкоматами.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: