fbpx
Сьогодні
19:24 16 Гру 2019

Корнієнко пояснив, коли чекати зміни до Конституції по децентралізації

Голова партії "Слуга народу" Олександр Корнієнко розповів, що зміни до Конституції щодо децентралізації можуть затягнутися до осені наступного року.

Про це повідомляє "Лівий берег".

За словами голови правлячої партії, зміни до Конституції в частині децентралізації не прив'язані до майбутніх місцевих виборів.

"Я думаю, що в четвер ми навряд зможемо направити, тому що текст з'явився тільки сьогодні. Завтра ми внесемо до порядку денного сесії і, думаю, проголосуємо скорочення термінів підготовки до "нульового" читання, щоб в п'ятницю спробувати направити в Конституційний Суд" , – говорить він.

Корнієнко висловив надію, що висновок Конституційного суду по закону буде отриманий вже до кінця поточної сесії парламенту, яка закінчується в січні.

"Але це не обов'язкова програма. Якщо він буде на наступній сесії, внесення змін до Конституції розтягнеться до осінньої, четвертої сесії. Не є метою терміново все це прийняти, щоб провести дострокові місцеві вибори, як зараз спекулюється. Вибори за нинішньою Конституцією – в жовтні і, швидше за все, так і відбудеться", – сказав він.

Крім того, Корнієнко наголосив, що "ніяких особливих статусів, включаючи Донбас", в законопроекті немає.

"Два регіони мають особливість – АР Крим і Київ як столиця України", – сказав він.

Нагадаємо,  що президент України Володимир Зеленський зареєстрував у Верховній Раді проект закону про внесення змін до Конституції країни щодо децентралізації влади. Документ визначений як невідкладний до розгляду в парламенті.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: