fbpx
Сьогодні
14:06 13 Гру 2019

Уряд пiдписав меморандум з тютюновими виробниками: деталі

Кабмiн та найбiльшi виробники тютюнових виробiв в Українi – British American Tobaco, Imperial Tobaco Ukraine, Japan Tobaco International, Philip Morris – пiдписали "Меморандум про наміри для забезпечення стабільності на ринку тютюнових виробів та підтримки конкурентного середовища для всіх його учасників".

Про це повiдомляє пресслужба Мiнекономiки.

У мiнiстерствi очiкують, що завдяки пiдписанню документу створять рiвнi правила гри на ринку, будуть протидiяти незаконнiй торгiвлi та ухиленню вiд сплати податкiв.

"У Меморандумі, зокрема, йдеться про наміри обговорення змін в методології адміністрування 5% податку з роздрібного продажу тютюновими виробами, розробку пропозицій щодо ліцензійних умов для здійснення оптової торгівлі тютюновими виробами, впровадження системи відстеження переміщення тютюнових виробів", – йдеться у повiдомленнi.

Крiм цього, найближчим часом Кабмiн разом iз представниками тютюнової індустрії створять робочу групу для напрацювання інструментів реалізації положень Меморандуму.

Растіслав Чернак, директор підприємства з іноземною інвестицією "Імперіал Тобако Юкрейн":

"Ми розцінюємо підписання Меморандуму як результат конструктивного діалогу, який розпочався між владою та великим бізнесом. Сподіваємось, що це стане першим кроком у вирішенні найбільш нагальних питань, які сьогодні стоять перед нашою галуззю і економікою України, а також закладе фундамент для плідної взаємодії та співпраці в інтересах держави та бізнесу".

Раніше, уряд сумнівався у справедливості нинішньої моделі тютюнового ринку.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: