fbpx
Сьогодні
16:07 11 Гру 2019

Гончарук: Уряд сумнівається у справедливості нинішньої моделі тютюнового ринку

Меморандум про прозоре та передбачуване регулювання розвитку тютюнової промисловості між урядом і тютюновими компаніями дасть змогу сторонам задекларувати наміри чесної гри, оскільки нинішня модель ринку викликає в уряду запитання.

Про це заявив прем'єр-міністр Олексій Гончарук.

"Це рамковий документ про взаєморозуміння, який фіксує нашу спільну добру волю підвищувати рівень конкуренції на цьому ринку. В нас нині до моделі на (тютюновому) ринку дуже багато запитань у плані конкуренції", – повідомив прем'єр-міністр під час прес-брифінгу.

Кабмін на засіданні уряду уповноважив підписати меморандум міністра економіки Тимофія Милованова.

"Це задекларовані наміри чесної гри, щоб ніхто ні з ким не домовлявся, не створював монополій, не зловживав ринковою силою", – додав Гончарук.

Як повідомлялося раніше, виробники "Філіп Морріс", "Джей Ті Інтернешнл Компані", "Бритіш Американ Тобакко" та "Імперіал Тобакко" заявили, що розглядають можливість скорочення виробництва і подальшого закриття фабрик на території України з огляду на ухвалення Верховною Радою законопроекту з нормою про державне регулювання торговельної націнки на сигарети.

Ухвалений 4 жовтня в другому читанні законопроект №1049 про запровадження єдиного рахунку для сплати податків і зборів, єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування встановлює фіксовану маржу для оптових і роздрібних торговців тютюновими виробами на рівні 7% та 13% від максимальної роздрібної ціни за пачку.

Однак президент не підписав і не ветував цей закон.

Нагадаємо, що держава у 2020 році готова витратити від 5 млрд грн на програму кредитування бізнесу.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: