fbpx
Сьогодні
10:42 12 Гру 2019

В Україні сьогодні відзначають День Сухопутних військ: 5 цікавих фактів

У четвер, 12 грудня, в Україні відзначають День Сухопутних військ.

5 цікавих фактів до дня Сухопутних військ ЗС України:

1. У 2015 році  у зв'язку із збройною агресією Російської Федерації розпочалася нова реформа Збройних Сил – територію України було вирішено поділити на 4 військово-сухопутні зони: оперативні командування: "Північ", "Південь", "Захід", "Схід".

2. Сухопутні війська – найчисленніший самостійний вид українського війська, головний носій бойової могутності ЗСУ, що складає близько 60%  Збройних Сил України.

3. Українські Сухопутні Війська беруть участь у миротворчій діяльності з 1992 року. Станом на 2019 рік Сухопутні війська приймають участь у двох миротворчих місіях: Національний контингент в Косово під егідою НАТО та в Місії ООН зі стабілізації у ДР Конго загальною кількістю близько 300 військовослужбовців.

4. До складу Сухопутних входять  механізовані і танкові війська, ракетні війська та артилерія, армійська авіація, війська протиповітряної оборони Сухопутних військ, спеціальні війська, військові частини тилу та озброєння, військові частини територіальної оборони.

5. Всього в Сухопутних військах  11 506 жінок військовослужбовців, із них – 1156 офіцерів.

Президент України Володимир Зеленський у соціальних мережах привітав з Днем Сухопутних військ.

"Вітаю воїнів і ветеранів Сухопутних військ України з професійним святом!

Щоденно ви дивитеся в очі ворога, виконуючи бойові завдання на так званому нулі та демонструючи постійну готовність до найскладнішої роботи.

Ваш славетний вид Збройних сил стійко стримує російську агресію на сході України, показує високий бойовий вишкіл і непереможний характер.

Впевнений, що ваше гасло «За Україну! За її волю!» викарбуване у ваших серцях, а отже, немає такої сили, яка могла б зламати ваш дух.

Нехай Господь оберігає вас і захищає!
Повертайтеся живими!
Слава Сухопутним військам України!
Слава Україні!"

За словами командувача Об'єднаних сил генерал-лейтенанта Володимира Кравченка, цей вид військ складає майже половину ЗСУ і відіграє вирішальну роль у захисті України.

Привітання командувача ОС зі святом оприлюднив пресцентр штабу ООС.

"Сухопутні війська є головним носієм бойової могутності незалежної Української держави. За своїм призначенням та обсягом покладених на них завдань вони відіграють вирішальну роль у захисті Батьківщини, як у мирний, так і воєнний час. За чисельністю вони складають майже половину Збройних сил України", – зазначив Володимир Кравченко.

День Сухопутних військ – це свято сильних і мужніх людей, справжніх патріотів своєї країни, наголосив командувач ОС.

Привітання КОС СВУ

ШАНОВНІ БОЙОВІ ПОБРАТИМИ!Прийміть щирі вітання з нагоди Дня Сухопутних військ України.Сухопутні війська є головним носієм бойової могутності незалежної Української держави. За своїм призначенням та обсягом покладених на них завдань, вони відіграють вирішальну роль у захисті Батьківщини, як у мирний, так і воєнний час. За чисельністю вони складають майже половину Збройних Сил України.День Сухопутних військ України це свято сильних і мужніх людей, справжніх патріотів своєї країни, її надійних захисників. Це день тих людей, які сьогодні боронять свободу, незалежність і спокій всієї країни.В цей святковий день бажаю Вам і Вашим родинам здоров'я, злагоди, миру, благополуччя, добра та сімейного затишку, успіхів у ратній праці на благо нашої квітучої, вільної України!З повагоюКомандувач об'єднаних сил генерал-лейтенант Володимир КРАВЧЕНКО

Posted by Операція об'єднаних сил / Joint Forces Operation on Wednesday, December 11, 2019

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: