fbpx
Сьогодні
11:44 12 Гру 2019

Голову Меджлісу затримували в аеропорту Бухареста

Голову Меджлісу кримськотатарського народу Рефата Чубарова затримували румунські прикордонники в аеропорту Бухареста.

Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на Facebok Чубарова.

Голова Меджлісу зазначив, що при прильоті в Бухарест і проходженні прикордонного контролю румунські прикордонники вилучили у нього паспорт і 3 з половиною години утримували його в трансферній зоні аеропорту. Пояснення Чубарову не надали.

"На територіях цих країн російські спецслужби мають де-факто право арешту переслідуваних Росією осіб, незалежно від їх громадянства. Але не очікував, що отруйні щупальця російських спецслужб постараються дістати мене в Румунії", – написав він.

За його словами, метою візиту до Румунії є заплановані на четвер зустрічі з Державним секретарем Міністерства закордонних справ, а також з експертами German Marshall Fund of the United States для обговорення ситуації в тимчасово окупованому Російською Федерацією Криму та мілітаризації півострова і Чорного моря.

"Негайне втручання в ситуацію посла України в Румунії Олександра Банькова і консула посольства України в Румунії Павла Некрасова дозволили через 3, 5 години чекання вирішити ситуацію і близько 7:00 ранку я вже був в готелі, щоб о 9:30 почати виконувати програму перебування", – розповів Чубаров.

Раніше, голова Меджлісу сказав: Паризький саміт залишив кримських татар поза обміну утримуваними особами.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: