fbpx
Сьогодні
20:15 10 Гру 2019

"Слугу народу" фінансували фірми, пов'язані з фігурантом справи Гандзюк Мангером, - розслідування

Партію президента Володимира Зеленського «Слуга народу» фінансували компанії, чиї печатки знайшли у квартирі Олега Семенова — радника голови Херсонської облради Владислава Мангера. Останній є фігурантом справи вбивства активістки Катерини Гандзюк.

Про це йдеться в сюжеті журналістів-розслідувачів проєкту Bihus.info.

Там зазначили, що серед спонсорів «Слуги народу» за третій квартал 2019 року 12 фізосіб та десятки фірм. Разом вони дали партії майже 100 мільйонів гривень.

Майже 20 мільйонів гривень політсилі дісталося від шести компаній — ТОВ «Агро Ленд», ТОВ «Веб-Ротор», ТОВ «Леонол», ТОВ «Саквояж-ЮТ», ТОВ «Артінвестбуд» та ТОВ «ФГ «Екопівдень».

Вони зареєстровані в різних частинах країни, але їхні печатки та чекові книжки правоохоронці влітку 2019 знайшли в Херсоні під час обшуків у квартирі Олега Семенова, який є радником голови Херсонської облради Владислава Мангера.

Олег Семенов на зв'язок із журналістами не вийшов. Водночас Мангер заявив, що не має стосунку до фінансових справ свого радника.

Журналісти також з'ясували, що більшість фірм, які фінансували партію «Слуга Народу», мають ознаки фіктивності, а їхні власники — кухарі та вантажники.

Нагадаємо, голову Херсонської облради Владислава Мангера підозрюють у замовлені вбивства херсонської активістки та радниці міського голови Катерини Гандзюк.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: