fbpx
Сьогодні
17:28 08 Гру 2019

Гончарук не буде змінювати керівництво "Нафтогазу"

Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук переконує, що Кабмін не планує змінювати керівництво "НАК "Нафтогаз-України" у світлі нинішніх газових переговорів з Росією.

Про це він розповів в інтерв'ю "РБК-Україна".

Раніше міністр енергетики Олексій Оржель заявляв, що в Уряді є рішення щодо зміни керівництва "Нафтогазу" і "Укренерго", і зумовлено воно тим, що в цих компаніях не проводилися раніше кадрові конкурси.

Але Гончарук вважає, що слова Оржеля неправильно пояснили, або сам міністр не досить коректно висловився.

Він пояснив, що в рамках корпоративної реформи, яка вже кілька років триває в Україні, в ряді компаній створені наглядові ради, які займаються питаннями кадрової політики.

За правилами цієї реформи, Кабмін виконує роль акціонера цих компаній, тобто фактичного власника, а отже й діалог повинен вести на відповідному рівні.

"Нам потрібно спілкуватися з наглядовою радою мовою власника. Ми повинні компанії говорити, що ми вважаємо за потрібне робити, ми фактично формуємо замовлення … Було моє доручення, що там, де люди призначені без конкурсів, там повинні бути максимально швидко проведені конкурси. На позиціях керівників великих державних компаній я хотів би мати людей, які пройшли відбір. Це стосується десятків компаній, в тому числі і тих, де створені наглядові ради. Коли Олексій (Оржель, – ред.) говорив, що є політичне рішення змінити керівництво, думаю, він мав на увазі саме це", – пояснив очільник уряду.

Стосовно "Нафтогазу" Гончарук наголосив, що щодо цієї компанії завжди була "окрема політика".

"Щодо "Нафтогазу" зараз не може бути й мови про будь-які кадрові рішення. У нас йдуть переговори з росіянами. Як мінімум до моменту завершення анбандлінгу про це не варто говорити. Мені невідомо про будь-які політичні рішення щодо зміни керівництва "Нафтогазу", – підкреслив прем'єр.

Раніше Гончарук визнав, що зустрічався з Коломойським, Ахметовим і Пінчуком.

Також він назвав 2 причини, через що він може піти у відставку.

Також Гончарук розповів про непопулярні реформи Кабміну.

Раніше Гончарук повідомив, що ініціював кадрові зміни в "Укрзалізниці", які має здійснити наглядова рада компанії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: