fbpx
Сьогодні
12:21 06 Гру 2019

Порошенко дав поради Зеленському перед нормандським самітом: найважливіша - не довіряти Путіну

Фото Reuters

П'ятий президент України та нинішній депутат Петро Порошенко порадив чинному главі держави Володимиру Зеленському під час "нормандської зустрічі" не довіряти Володимиру Путіну та не піддаватися на його маніпуляції.

Свої поради для проведення "нормандської зустрічі" Порошенко розповів "УП".

"Найважливіша порада: не довіряти Путіну. Ніколи й ні в чому. І щиро радив би уникати зустрічі з ним віч-на-віч або, якщо цього неможливо зробити, не піддаватись на його КДБ-шні маніпуляції та підлещування, гру на емоціях та вразливих сторонах президента", — зазначив п'ятий президент.

Порошенко пропонує повернутися до теми берлінської "дорожньої карти". На його думку, саме вона є ключем до миру та має стати "лакмусовим папірцем" для перевірки намірів агресора.

Крім того, експрезидент наполягає на врегулюванні конфлікту на Донбасі завдяки миротворцям від ООН.

Він також радить не розглядати "газове питання" під час "нормандської зустрічі". Він вважає, що це дозволить Росії сформувати невигідний для України "пакет домовленостей".

"Бажаю Володимиру Олександровичу результативного нормандського саміту в Парижі та досягнення миру з урахуванням національних інтересів України", — додав Петро Порошенко.

Лідери "нормандської четвірки" — президент України Володимир Зеленський, президент РФ Володимир Путін, президент Франції Еммануель Макрон та канцлерка Німеччини Ангела Меркель — зустрінуться 9 грудня у Парижі.

Раніше: у Росії відреагували на заяву помічника Зеленського про "стіну на Донбасі" у випадку провалу переговорів.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: