fbpx
Сьогодні
10:14 06 Гру 2019

У Росії відреагували на заяву про "стіну на Донбасі" у випадку провалу переговорів

У Росії відреагували на заяву помічника президента України Андрія Єрмака про можливість "будівництва стіни" на межі з окупованим Донбасом у разі провалу переговорів з РФ про мир на "нормандському саміті".

Заступник міністра закордонних справ Росії Андрій Руденко назвав подібні заяви "контрпродуктивними", пише "Интерфакс".

"Спроби спекулювати на різного роду негативних сценаріях навряд чи корисні напередодні зустрічі лідерів в Парижі. Такі заяви контрпродуктивні та викликають серйозні питання щодо реальних намірів Києва на майбутньому саміті", — заявив він.

Він також додав, що головне завдання РФ на зустрічі "нормандської четвірки" в Парижі — це начебто підтвердження прихильності Києва, Донецька і Луганська Мінським домовленостями.

Раніше помічник президента Андрій Єрмак заявив про можливість реалізації плану "Б" щодо Донбасу, який передбачає "будівництво стіни" з тимчасово окупованими територіями. Утім він наголосив, що команда Зеленського наразі налаштована на успіх переговорів.

Лідери "нормандської четвірки" — президент України Володимир Зеленський, президент РФ Володимир Путін, президент Франції Еммануель Макрон та канцлерка Німеччини Ангела Меркель — зустрінуться 9 грудня у Парижі.

Нагадаємо, нормандський формат: Зеленський скоординував позиції з Макроном.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: