fbpx
Сьогодні
09:54 03 Гру 2019

Зеленський може зустрітися із Путіним тет-а-тет, - Кулеба

Двостороння зустріч президентів Росії та України в Парижі може бути спонтанною під час нормандського саміту в Парижі. Там не виключена зустріч Володимира Зеленського з Володимиром Путіним тет-а-тет.

"Це може статися на саміті незаплановано. Спонтанно. Згадайте Мінськ, як відбувалися тоді переговори у 2015-му році. По кілька разів за час переговорів змінювалися формати, то вони зустрічалися так, то інакше. Заздалегідь це не було заплановано", – висловив віце-прем'єр-міністр із питань європейської та євроатлантичної інтеграції Дмитро Кулеба в ефірі каналу ICTV.

Заради захисту інтересів України потрібно буде проводити таку зустріч, вона буде проведена, якщо вона дасть можливість зробити крок вперед, зауважив Кулеба.

"Що стосується особистої зустрічі з Путіним. Саміт чотирьох – це формат досить гнучкий. Безумовно, передбачена певна протокольна частина, як це повинно відбуватися, але від неї можливі відступи, якщо виникне необхідність. Ми не будемо робити на саміті одну річ: не будемо дозволяти нашим колегам із РФ створювати враження, що президент Зеленський домовляється про щось із президентом Путіним за спиною наших союзників", – підкреслив Кулеба.

Нагадаємо, Зеленський записав нове відеозвернення до українців, яке раніше пообіцяв зробити щотижневим. Він повідомив, що знайдено рішення, яке дозволить знизити тарифи на опалення майже вдвічі наступної зими.

Раніше у Путіна назвали головну мету зустрічі із Зеленським.

Нагадаємо, саміт "нормандської четвірки", який запланований на 9 грудня, відбудеться в Єлисейському палаці.

При цьому у Путіна порадили сильно не розраховувати на "нормандську зустріч".

Крім того,  Пєсков не виключає, що Путін і Зеленський обговорюватимуть газову тематику в Парижі 9 грудня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: