fbpx
Сьогодні
23:59 03 Гру 2019

Viber запустив для України грошові перекази в месенджері: як це працює

Україна стала другою країною в світі, де Viber запустив свій сервіс перекладів.

Компанії Viber і Mastercard запустили в Україні сервіс грошових переказів Moneytou прямо в чаті месенджера. Про це повідомила прес-служба компанії 3 грудня.

Користувачі Viber зможуть перевести гроші співрозмовнику зі списку контактів без введення номер його карти.

Щоб здійснити переказ, потрібно у вікні чату в поле над клавіатурою вибрати іконку Gif +, а потім – сервіс Moneytou зі списку. Сервіс працює з віртуальним гаманцем Masterpass.

Користувач повинен самостійно додати в Masterpass дані карти будь-якого українського банку. Створити цифровий гаманець можна безпосередньо в месенджері: для цього потрібно один раз ввести дані платіжної карти під час першого отримання або переказу коштів.

«Грошові перекази – популярна послуга в українців. За даними НБУ, за 9 місяців 2019 роки українці перевели майже 530 млрд гривень з картки на картку, що становить 41% від усього обсягу безготівкових операцій за платіжними картками», – зазначила Наталія Кангіна, керівник напрямку digital і cyber security продуктів Mastercard в Україні.

Україна стала другою країною, в світі, де користувачам Viber став доступний Moneytou. Раніше в цьому році сервіс запустився в Угорщині, а в подальшому його географія розшириться на Румунію, Сербію та Болгарію.

Перекази в Viber запустили в партнерстві з NeoPay – партнером Viber на східноєвропейському ринку, і Edenlab – партнером Mastercard в Україні.

«Транзакція відбувається між картами двох осіб, а це значить, що Moneytou не «гаманець», він не має балансу, користувачам не потрібно класти гроші на депозит або знімати через додаток. Мета нашої компанії на першому етапі розвитку сервісу – його поява на мільйонах пристроїв користувачів Rakuten Viber в Україні, Румунії, Сербії та Болгарії», – зазначив Гергелі Бенда, генеральний директор NeoPay.

Комісія за переказ коштів в Viber 5 грн + 1% від суми переказу. Максимальна сума одного переказу обмежена сумою 14 900 гривень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: