fbpx
Сьогодні
10:22 03 Гру 2019

Трамп задоволений доповіддю республіканців у відповідь на звинувачення демократів щодо імпічменту

Президент Дональд Трамп ознайомився з підготовленою республіканцями доповіддю, яка відкидає звинувачення демократів з імпічменту, і залишився задоволеним.

"Щойно приземлився в Сполученому Королівстві, прямуючи до Лондона на завтрашні зустрічі НАТО. Перед посадкою я прочитав доповідь республіканців щодо імпічменту. Відмінна робота! У радикальних лівих немає справи. Прочитайте стенограми. (…) Чи можемо ми піти до Верховного суду, щоб зупинити (процес) ?" – написав Трамп у Твіттері.

Раніше американські ЗМІ повідомили, що республіканці підготували 123-сторінкову доповідь, яка відкидає твердження демократів про те, що президент Дональд Трамп зловживав службовим становищем у своїх відносинах з Україною. Цей документ був підготовлений у відповідь на доповідь демократів, яка може бути опублікованою у вівторок і в якій, як очікується, будуть викладені звинувачення, які ляжуть в основу потенційних статей імпічменту проти президента.

"Представлені докази не підтверджують жодного з цих тверджень демократів, і жоден зі свідків демократів не засвідчував наявності злочину високого рівня або проступку", – йдеться в копії доповіді, з якою вдалося ознайомитися CNN.

У доповіді республіканців зазначається, що у Трампа дійсно є побоювання щодо колишнього віце-президента Джо Байдена, його сина Гантера Байдена і компанії Burisma.

Підкреслюється, що президент не тиснув на керівництво України, щоб воно почало розслідування стосовно Burisma і Байденів, і що наявні у демократів докази не підтверджують, що Трамп відмовився від зустрічі або допомоги США Києву в сфері безпеки.

"Президент Трамп має глибоко вкорінений, справжній і розумний скептицизм щодо України через її історію повсюдної корупції", – йдеться в доповіді.

"Президент Зеленський публічно і неодноразово заявляв, що не відчував жодного тиску. Президент Трамп публічно і неодноразово заявляв, що не чинив жодного тиску", – йдеться в доповіді.

У документі також стверджується, що є "незаперечні докази того, що високопоставлені українські урядовці виступали проти президента Трампа на виборах 2016 року і робили це публічно".

Нагадаємо, імпічмент Трампа: гайд для тих, хто не дуже в темі. 7 запитань та відповідей.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: