fbpx
Сьогодні
14:29 02 Гру 2019

У Кремлі назвали оціночними висловлювання Володіна щодо України

У Кремлі назвали оціночним судженням висловлювання спікера Держдуми В'ячеслава Володіна про загрозу виходу деяких областей зі складу України в разі утиску в цій країні "малих народів", нагадавши, що зовнішню політику в РФ визначає президент.

Про це сказав прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков, якого цитує російський "Інтерфакс".

На питання, чи поділяють цю думку в Кремлі і чи є вона думкою вищого військово-політичного керівництва Росії, Пєсков казав: "Зовнішня політика РФ формулюється по Конституції президентом і реалізується в якості інструментарію МЗС".

На 12-й сесії форуму з питань меншин під егідою Ради ООН з прав людини, що проходила 28-29 листопада в Женеві, українська делегація спробувала двічі перешкодити виступу депутата Держдуми від окупованого Криму Руслана Бальбека, включеного до складу російської делегації з порушенням процедур.

Пєсков: "Усі гілки влади поділяють стурбованість і сходяться на неприйнятності цих демаршів, але, що стосується інших оціночних заяв, то я рекомендував би звернутися до Держдуми".

Раніше, спікер Держдуми Росії В'ячеслав Володін заявив, що через "націоналізм та утиски малих народів" зі складу України можуть вийти ряд областей.

Разумков відреагував на заяву спікера Держдуми: "Про розвал України можете тільки мріяти".

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: