fbpx
Сьогодні
10:14 23 Лис 2019

На Закарпатті збудують каскад з 9 мініГЕС

У селищі Великий Бичків Закарпатської області планують відновити заморожене будівництво каскаду семи малих гідроелектростанцій на річці Шопурка

Загалом на 13-ти кілометрах гірської притоки Тиси інвестори мають побудувати 9 мініГЕС, передає Національний промисловий портал.

Про відновлення замороженого проекту наразі йдуть переговори з представниками чеської компанії "Мавел"», яка з 1990-го року займається виробництвом турбін для ГЕС потужністю від 30 кВт до 30 МВт і поставляє продукцію у 43 країни світу.

ГЕС дериваційного типу будуватимуть з невеликою греблею та обвідним каналом. Вся вода, яку заберуть для гідроелектростанції, повертатиметься назад у річку. У компанії запевняють, що це ніяк не вплине на якість або хімічний склад води. Проєктом також передбачено рибохід, який дозволить мігрувати іхтіофауні вгору та вниз по річці.

Нові ГЕС також дозволять проводити моніторинг паводків – завчасно оцінювати масштаб та попереджати населення прибережних районів. У Закарпатській облдержадміністрації створять робочу групу для детального вивчення проблем, з якими стикнулася компанія в ході реалізації проекту.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: