fbpx
Сьогодні
13:17 19 Лис 2019

Генпрокуратура України з 20 листопада припиняє здійснювати досудові розслідування

Генеральна прокуратура України з 20 листопада 2019 року припиняє функцію досудових розслідувань, проте продовжить здійснювати процесуальне керівництво в розслідуваннях.

"Усі незавершені розслідування передаються відповідно до кваліфікації до Державного бюро розслідувань, Національного антикорупційного бюро України, Служби безпеки України тощо. Водночас повноваження прокурорів виконувати процесуальні дії в межах розслідувань забезпечить їхню безперервність", – повідомляє пресслужба Генпрокуратури.

Після створення в ДБР спеціалізованого управління і переходу до нього слідчих матеріали проваджень буде направлено їм для подальшої роботи.

Досудові розслідування прокуратура здійснювала тимчасово. Закон України "Про прокуратуру" не включає проведення розслідувань у функції відомства. У "Перехідних положеннях" Конституції України та Кримінально-процесуального кодексу зазначається, що до створення ДБР повноваження щодо досудових розслідувань здійснюють слідчі прокурори, а після початку його роботи матеріали має бути передано іншим органам досудового розслідування.

Нагадаємо, що в ДБР створили підрозділ, який розслідуватиме злочини Майдану.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: