fbpx
Сьогодні
10:21 08 Лис 2019

В Петрівському розведення сил триватиме три дні

Володимир Кравченко

Практичне розведення сил в Петрівському на Донбасі буде проходити протягом трьох днів, після чого почнеться розмінування та демонтаж фортифікаційних споруд.

Про це на брифінгу повідомив командувач ООС Володимир Кравченко, передає РБК-Україна.

За його словами, війська операції Об'єднаних сил відведуть на один кілометр, також свої війська повинна відвести сторона противника.

"Нагадаємо, процес розведення відбувається за умови дзеркальних дій з обох сторін. Для цього процес повинен бути зафіксований представниками СММ ОБСЄ і нашими військовими з СЦКК", – сказав Кравченко.

"Далі буде проходити розмінування та демонтаж фортифікаційних споруд. Ділянка № 3 у цьому плані простіше, порівняно з Золотим, адже розведення не зачіпає населених пунктів. Сьогодні (8 листопада) в 12:00 ми запустимо сигнальну білу ракету. Якщо супротивник не відповість, можна буде вважати, що вони не тільки зірвали процес розведення, але і порушили міжнародні домовленості", – сказав Кравченко.

Командувач ООС також заявив, що військові не знизять рівень бойової готовності, якщо розведення сил почнеться в Петрівському.

"Якщо розведення сил і засобів на третій ділянці почнеться, військові не знизять рівень бойової готовності. У разі загострення ситуації і провокацій противника, наші підрозділи готові вийти на ті ж позиції", – резюмував Кравченко.

Кравченко також сказав, що вони поки не отримали підтвердження готовності до початку розведення сил 8 листопада від бойовиків. Він нагадав, що 4 листопада окупаційні сили запускали білу ракету, показуючи готовність до розведення.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: