fbpx
Сьогодні
11:49 06 Лис 2019

Президент України підписав закон про спрощення митного оформлення товарів

Президент України Володимир Зеленський підписав закон про запровадження в України авторизованих економічних операторів.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства фінансів.

Зазначається, що ухвалення цього закону є однією з вимог Угоди про асоціацію України та ЄС.

Авторизований економічний оператор – це насамперед підприємство, якому органами доходів і зборів виданий сертифікат – на спрощення митних процедур, про безпеку і надійність. Сертифікат може отримати підприємство, яке виконує будь-яку роль в міжнародному ланцюзі поставок (виробник, експортер, імпортер, митний представник, перевізник, експедитор, власник митного складу).

Вважається, що отримати статус авторизованого економічного оператора – це отримати найвищий ступінь довіри митниці до підприємства і, як наслідок, отримати найбільший перелік пільг і спрощень митних формальностей для підприємства.

Це дозволить максимально спростити оформлення вантажів на кордоні України з країнами ЄС.

У Мінфіні зазначають, що запровадження авторизованих економічних операторів в Україні підвищить якість надання митних послуг, зменшить витрати компаній на проходження митних процедур, створить прозорі та заздалегідь зрозумілі процедури оформлення, підвищить рівень безпеки між партнерами в ланцюгу постачань.

"Сьогодні, програми авторизованого економічного оператора вже реалізовано у 83 країнах світу, ще 19 країн перебувають у стадії їх активного впровадження. За останній рік значно зросла кількість укладених міжнародних угод про взаємне визнання авторизованих економічних операторів — з 57 до 78", — зазначають у Мінфіні.

Нагадаємо, Держмитниця запустила калькулятор митної вартості автомобілів.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: