fbpx
Сьогодні
09:46 03 Лис 2019

Українська ракета вивела на орбіту американський космічний корабель

У США запустили до Міжнародної космічної станції корабель за допомогою ракети, частково спроєктованої та виготовленої в Україні

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Космічний корабель приватної компанії має доставити на МКС кілька тонн вантажів. Його вивели на орбіту за допомогою ракети, частково спроєктованої та виготовленої у Дніпрі.

Корабель виробництва компанії Northrop Grumman, запущений із космічного центру NASA у штаті Вірджинія, як очікують, прибуде до МКС 4 листопада.

Cеред його вантажів – обладнання для ремонту важливого детектора частинок, магнітного альфа-спектрометра, що розташований на зовнішній поверхні станції і з 2011 року працює для пошуку темної матерії і антиматерії.

Нинішній корабель типу Cygnus носить ім'я Алана Біна, американського астронавта, який 1969 року став четвертою людиною на Місяці і помер 2018 року.

Це був уже 12-й успішний запуск корабля Cygnus із 2013 року.

Ракета Antares, яка виводить його в космос, є спільною розробкою компанії Northrop Grumman і українського КБ "Південне" з Дніпра, наповнення її першого ступеня виробляє дніпровське підприємство "Південмаш".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: