fbpx
Сьогодні
20:26 29 Жов 2019

СММ ОБСЄ не зафіксувала обстрілів, про які писав штаб ООС

В штабі операції Об'єднаних сил стверджують, що спостережна місія ОБСЄ не зафіксувала обстріл 26 жовтня в межах ділянки розведення біля Золотого 4, про який звітували українські військові.

Про це пише пресцентр штабу ООС

"Задля усунення непорозумінь навколо матеріалів пресцентру ОС пояснюємо, що фіксацію обстрілів позицій Об'єднаних сил, і ділянок розведення зокрема, проводить як українська сторона, так і СММ ОБСЄ. Фіксація обстрілів представниками СММ ОБСЄ проходить на підставі інформації з відеокамер місії, що розміщені на різних ділянках лінії розмежування… Таким чином, зафіксований 26.10.2019 представниками Об'єднаних сил факт обстрілу ділянки розведення у Золотому-4 не знайшов підтвердження у представників СММ ОБСЄ", – йдеться у повідомленні.

29 жовтня на брифінгу в Краматорську командувач Об'єднаних сил Володимир Кравченко заявив, що останній обстріл ділянки розведення в районі населеного пункту Золоте-4 було зафіксовано місією ОБСЄ 18 жовтня.

Водночас, як свідчать зведення штабу ООС, українські військові фіксували обстріли з боку бойовиків біля Золотого не тільки 26 жовтня, а й раніше – 22 жовтня.

ООС зведення

Раніше добровольці у Золотому заявляють, що умови для розведення військ не були дотримані.

Цю заяву підтверджують дані зведень штабу операції Об'єднаних сил.

Як свідчать дані зведень, 27 жовтня у ранковому зведенні повідомлялося про обстріл бойовиків "неподалік Золотого-4 (у межах ділянки розведення) – з великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї".

ООС 27 жовтня

Нагадаємо, що у Золотому відбувається дзеркальне розведення військ.

Раніше повідомлялося, що Сурков прокоментував розведення сил на Донбасі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: