fbpx
Сьогодні
16:55 28 Жов 2019

Посол ОАЕ в Україні зустрівся з відомим українським бізнесменом

Український підприємець Геннадій Буткевич і Посол ОАЕ в Україні Салем Ахмед Аль-Каабі / Фото: UAE Embassy in Kyiv, Ukraine

Надзвичайний і Повноважний Посол ОАЕ в Україні Салем Ахмед Аль-Каабі обговорив з українським бізнесменом Геннадієм Буткевичем інвестиційні можливості двох країн.

Про це повідомляє прес-служба Посольства.

Геннадій Буткевич — засновник компанії BGV Group, співвласник мережі «АТБ-Маркет», один з найбільших українських промисловців і підприємців. Він є одним з найбільших платників податків в країні та створив понад 60 тисяч робочих місць.

Впродовж 2018-2019 років спостерігається тенденція до пожвавлення торговельно-економічного співробітництва між Україною та ОАЕ. Обсяг прямих інвестицій в економіку України з ОАЕ перевищив 40,6 млн. дол. США. Найбільша частка еміратських інвестицій вкладена у промисловість (22,4 млн. дол. США) та транспортну сферу (11,8 млн. дол. США). Загальний обсяг торгівлі товарами та послугами між Україною та ОАЕ за 2018 р. зріс на 24% та склав майже 960 млн. дол. США, повідомляють українські дипломати.

ОАЕ також розвиває курс на збільшення частки прямих іноземних інвестицій, мета — досягнути відмітки у 5% у ВНП країни у 2021 році (у 2014 році складала 2,7%). За даними UNCTAD, Об'єднані Арабські Емірати є другим за обсягом реципієнтом прямих іноземних інвестицій в регіоні Західної Азії, після Туреччини. У рейтингу Doing Business 2019 країна займає 11 місце (зі 190), зростаючи за індексами легкості ведення бізнесу з року в рік.

Нагадаємо, це не перша зустріч Посла ОАЕ в Україні з представниками великого бізнесу. На прийомі на честь 47-го Національного дня Посол вже відзначав стрімкий і плідний розвиток економічного, а також культурного і наукового співробітництва між двома країнами.

2019 рік на території Об'єднаних Арабських Еміратів офіційно був оголошений Роком толерантності. Таке рішення ухвалив уряд країни, спираючись на бачення засновника і першого президента ОАЕ шейха Заїда бен Султана Аль Нахайяна про відкритість держави для представників всіх релігій і національностей.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що український підприємець Буткевич створює спільну компанію з американським гігантом Holtec International з розробки корисних копалин.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: