fbpx
Сьогодні
10:37 26 Жов 2019

Наймасовіша акція протесту в історії держави: у Чилі вийшли понад мільйон людей

У Чилі 25 жовтня на чергову акцію протесту вийшли понад мільйон людей. Ця демонстрація стала наймасовішою в історії країни.

Протести почалися після рішення влади підвищити ціну на проїзд в метро в Сантьяго, столиці Чилі, повідомляє DW.

Однак це було радше приводом, аніж причиною початку демонстрацій, адже президент скасував рішення про підвищення цін на проїзд у метро, а протести не припинилися і поширилися по інших містах країни.

Тепер основні вимоги, які зараз висувають мітингувальники, — це проведення економічних реформ та відставка президента Себастьяна Піньєра.

Також учасники акцій виступали проти соціально-економічного ладу, низьких зарплат і пенсій, високої вартості медичного обслуговування та освіти. Загалом вимагали проведення соціальних реформ.

Акції протесту у Чилі тривають вже другий тиждень. У перші кілька днів демонстрації переросли в підпали та грабежі, а також виникали зіткнення між поліцією і протестувальниками. Правоохоронці застосовували сльозогінний газ, водомети й гумові кулі. Під час заворушень було вбито щонайменше 19 людей. За даними місцевих правозахисників, 585 людей дістали поранення, ще 2840 були арештовані.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: