fbpx
Сьогодні
14:23 24 Жов 2019

Горбатюк розповів про серпневу зустріч з Зеленським і Рябошапкою

Звільнений з Генпрокуратури керівник управління спеціальних розслідувань Сергій Горбатюк заявив, що у серпні мав обнадійливу зустріч із президентом Володимиром Зеленським і теперішнім генпрокурором Русланом Рябошапкою.

Про це повідомляє УП з брифінгу Горбатюка 24 жовтня.

"Я мав зустріч з президентом у серпні, на якій розповів про всю проблематику, про результати розслідування. Вона завершилася, як на мене, досить оптимістично з розумінням того, що справи мають розслідуватися і перешкоди, які є, мають бути усунуті.

На цій зустрічі був присутній і теперішній генеральний прокурор, якому президент сказав надати всю цю проблематику і кроки для її вирішення. Я її надав і генпрокурору, і заступнику Чумаку. Нічого з цієї проблематики за 1,5 місяці вирішено не було. Кроків на зустріч не зроблено, крім обіцянок, що департамент для розслідування майданівських справ має бути створений. Ми з цим абсолютно згодні.

І почалося: "завтра, післязавтра, через тиждень, через два"… Мої наполягання ні до чого не призводили, хоча за цей час було створено три департаменти у генпрокуратурі.

Таке рішення Горбатюк пов'язує з тим, що він "незручний" для нового керівництва ГПУ. Формальною підставою звільнення Горбатюк вважає переатестацію прокурорів.

Офіційною причиною звільнення у ГПУ назвали "ліквідацію чи реорганізації органу прокуратури, в якому прокурор обіймає посаду, або в разі скорочення кількості прокурорів органу прокуратури".

У пресслужбі ГПУ уточнили, що Горбатюка звільнили і з посади керівника управління, і з генпрокуратури загалом.

Раніше повідомлялося, що начальник управління спецрозслідувань ГПУ Горбатюк повідомив, що його звільнили.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: