fbpx
Сьогодні
17:32 23 Жов 2019

Начальник управління спецрозслідувань ГПУ Горбатюк повідомив, що його звільнили

Генеральний прокурор Руслан Рябошапка підписав наказ про звільнення керівника управління спеціальних розслідувань Сергія Горбатюка.

Про це він повідомив у коментарі "Українській правді"

"Повідомили з кадрів, що сьогодні генеральний прокурор підписав наказ про звільнення. Запросили ознайомитися. Ще не ознайомлювався з наказом. У будь-якому випадку, це поза рамками закону, тобто жодних правових обставин для звільнення не було. В Офіс генпрокурора могли не брати, але звільняти не мали підстав. Це, в принципі, напевно, ознаки злочину", – сказав він.

Таке рішення Горбатюк пов'язує з тим, що він "незручний" для нового керівництва ГПУ. Формальною підставою звільнення Горбатюк вважає переатестацію прокурорів.

Горбатюк займався розслідуванням справ щодо злочинів під час Революції Гідності.

Також, за попередніми даними, звільнений з Генпрокуратури прокурор Олексій Донський, який, зокрема, вів справу про розстріли протестувальників на Майдані.

Раніше Горбатюк відмовився писати заяву на проходження переатестації за встановленим керівництвом Генпрокуратури зразком, так як, на його думку, воно не відповідає чинному законодавству.

Виходячи з цього, Горбатюк і ще понад 200 прокурорів Генеральної прокуратури були не допущені до переатестації, яка необхідна для переходу на посади в Офіс генпрокурора.

Зокрема, для допуску необхідно було подати заяву зі згодою на те, що під час співбесіди може братися до уваги анонімна інформація про прокурора, яка не підлягає офіційному підтвердженню.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: