fbpx
Сьогодні
11:32 23 Жов 2019

Депутат від "СН" Качура хоче пройти детектор брехні через звинувачення в отриманні хабара

Народний депутат фракції "Слуга народу" Олександр Качура висловив бажання пройти детектор брехні через звинувачення у лобіюванні законів і отриманні хабара.

Про це відомо з facebook Качури.

"В останні декілька днів на мою адресу лунають звинувачення в лобіюванні та корупції. Я, як людина слова завжди відповідаю за свої дії та вчинки. Тому вирішив сам пройти детектор брехні".

Качура пропонує відповісти на питання, чи сплачував він за включення до виборчого списку політичної партії "Слуга народу", чи знаходится він під впливом або в групі будь-якого з олігархів, чи отримував хабар за голосування та подачу законопроектів.

Зокрема, Качура хоче відповісти на детекторі брехні на питання щодо отримання хабара за подачу та лобіювання законопроекту 2047-1.

Качура заявив, що процес проходження поліграфу транслюватиметься у прямому ефірі.

В чому проблема: Під час ухвалення бюджету на 2018 рік депутати створили так звані "майданчики Яценка" – це електронні майданчики-посередники між оцінщиками майна та електронною базою Фонду державного майна. Посередники не здійснюють оціночної діяльності, вони просто пересилають дані й отримують за це з кожної операції оцінки від 500 до 1 800 гривень.

У серпні 2018 року "Наші гроші з Денисом Бігусом" повідомляли, що лише за перший місяць роботи фірми, близькі до нардепа з "Відродження" Антона Яценка, "викачали" 23 млн на схемах посередництва.

Окремі депутати внесли до Верховної Ради законопроект №2047, який дозволив би цю "схему" ліквідувати, але до ухвалення так і не дійшло.

Водночас, до законопроєкту №2047, був поданий альтернативний законопроєкт №2047-1, який підготували 19 народних депутатів від "Слуги народу" (наразі шість депутатів відкликали свої підписи).

Головна ідея №2047-1 – це закріплення монополії електронних майданчиків, розширення їх функціонування. Крім цього, проект пропонує усунути з процесу оцінщиків.

Одним з головних ініціаторів цього законопроєкту є депутат "Слуги народу" Олександр Качура. Він заперечує, що відстоює інтереси нинішніх майданчиків, які пов'язують з Яценком.  За його словами, законопроєкт, навпаки, вирішує проблему монополії авторизованих майданчиків, тому що змінює процедуру і усуває бар'єри для виходу на цей ринок інших гравців.

Наразі підозрюють, що частина депутатів могла отримати певну "винагороду" за блокування процесу знищення майданчиків.

Раніше повідомлялося, що Зеленський вимагає пройти детектор брехні деяким "слугам"з фінансового комітету.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: