fbpx
Сьогодні
11:04 22 Жов 2019

На Луганщині близько 80 тисяч людей п'ятий день залишаються без води

У Лисичанську Луганської області три насосні станції відключили від електроживлення через заборгованість за спожиту електроенергію. Без централізованого водопостачання залишилися близько 80 тисяч жителів.

Про це повідомляє пресслужба Державної служби з надзвичайних ситуацій.

Три насосні станції «Лисичанськводоканалу» від електропостачання ще 18 жовтня, унаслідок чого без централізованого водопостачання залишились центральна та південна частини Лисичанська, міста Привілля та Новодружеськ.

З моменту відключення рятувальники підвезли 459 куб. м. технічної води для населення та на об'єкти інфраструктури.

У Лисичанську міська комісія з техногенної-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій 21 жовтня оголосила надзвичайну ситуацію регіонального рівня через відсутність водопостачання.

У зв'язку з цим у лікарнях Лисичанська призупинили лікування планових хворих, також призупинили роботу пологового будинку. Крім того, у школах змінили графік канікул: вони почнуться 23 жовтня і триватимуть до 29 жовтня.

Водоканал заборгував 168 мільйонів гривень за електроенергію компанії «Луганське енергетичне об'єднання». Головний інженер «Лисичанськводоканалу» Віктор Францов зазначив, що на сьогодні ситуація є досить критичною, оскільки сплачувати гроші у комунального підприємства немає можливості.

Нагадаємо, що компанії "Запоріжтрансформатор" і "Луганське енергетичне об'єднання" ініціювали процедуру банкрутства.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: