fbpx
Сьогодні
10:14 21 Жов 2019

Як Коломойський відреагував на номер "Кварталу" про підпал будинку Гонтаревої

Український олігарх Ігор Коломойський сказав, що йому дуже сподобався номер студії «Кварталу 95» про підпал будинку колишньої голови Національного банку України Валерії Гонтаревої.

Про це він сказав «Радіо Свобода».

Спочатку Коломойський сказав, що не бачив номер і пообіцяв, що подивиться. Зрештою він відповів: «Браво!», — та додав, що номер йому «дуже сподобався».

Він уточнив, що особливо сподобалась фраза, що «хата згоріла від сорому», а ще більше сподобалася фраза «Валерія думає на Валєрича».

На запитання про те, чи не вважає він такий номер насміханням над людським горем, Коломойський відповів заперечно.

«Так не останнє ж майно згоріло. Що тільки в неї хата згоріла? А скільки на Донбасі хат згоріло?» — сказав олігарх.

Окрім того, Коломойський заперечив припущення, що цей номер «Кварталу» міг замовити саме він до Дня народження Гонтаревої.

«Я не знаю, коли День народження у Валерії Гонтарєвої, хоча це нескладно дізнатись за бажання. По-друге: я не брав і не беру участі в створенні контенту «Кварталу 95», тим більше на честь Дня народження Гонтарєвої (занадто багато їй честі)», — сказав олігарх, додавши, що він не впливає на політику жартів «Кварталу» й не підтримує з ними зв'язок.

У нещодавньому випуску «Вечірнього кварталу» гуморист Євген Кошовий разом із хором Верьовки заспівав пісню з висміюванням спалення будинку Гонтаревої, в якій зокрема є фрази: «Горіла хата, палала, в Лондоні жінка плакала», «Хата горить в Гореничах, а в Лондоні Валерія думає на Валерича», «Мораль пісні проста — хата згоріла зі стида».

Міністр культури Володимир Бороднянський вибачився перед Гонтаревою за участь у сценці державного хору імені Верьовки, про це він написав у Facebook:

«Вибачте, Валерія Олексіївна, мені соромно за Національний заслужений академічний український народний хор України імені Григорія Верьовки».

Колишня голова НБУ Валерія Гонтарева у коментарі Радіо Свободасказала, що подібного не могло статися у цивілізованому суспільстві. «Це сором!!! Насміхатися над людским горем – це неможливо уявити у цивілізованому суспільстві!» – зазначила Гонтарева.

Нагадаємо, вночі 17 вересня під Києвом спалили будинок Гонтаревої. У поліції Київської області заявили, що розглядають підпал як одну з версій.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: