fbpx
Сьогодні
12:28 18 Жов 2019

Розмір кредиту МВФ не настільки важливий, як його наявність, - голова НБУ

У Національному банку України повідомили, що домовляються з Міжнародним валютним фондом про нову кредитну програму для України терміном на 3 роки. Загальний обсяг фінансування МВФ наразі обговорюється, однак він не має ключового значення.

Про це повідомив голова Національного банку Яків Смолій в інтерв'ю «Голосу Америки».

«Ми розглядаємо програму терміном на три роки. Обсяг ми поки не обговорювали. Це буде визначатися у процесі переговорів. Однак я хочу сказати, що сьогодні не так важливий обсяг коштів, як важлива наявність самої програми», — повідомив Смолій.

Він зазначив, що наявність програми МВФ є позитивним сигналом для міжнародних інвесторів та сприятиме тому, що Україна зможе отримувати більш дешеве фінансування від інших кредиторів та інвесторів. У разі, якщо про програму з МВФ не домовляться, то Україна збільшить свої витрати на обслуговування позичок.

«Наявність самої програми — це не тільки фінансування, це сигнал для інших міжнародних фінансових організацій, для інвесторів. Це як якір для того, щоб Україна мала можливість залучати дешевший ресурс і для покриття дефіциту бюджету, для поповнення золотовалютних резервів з метою обслуговування заборгованості, яка є у держави перед іноземними кредиторами», — зазначив Смолій.

За словами Смолія, переговори з МВФ про нову програму наразі продовжуються.

Раніше повідомлялося, що українська делегація обговорює з МВФ, як повернути 155 млрд грн, витрачених на "Приватбанк".

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: