fbpx
Сьогодні
11:27 17 Жов 2019

У США заарештували нового бізнесмена, пов'язаного з адвокатом Трампа

Девід Коррея і Трамп

Агенти Федерального бюро розслідувань заарештували в нью-йоркському аеропорту ім. Кеннеді бізнесмена Девіда Коррею — партнера особистого юриста Дональда Трампа Рудольфу Джуліані.

Про це пише NBC.

Разом з іншими партнерами Джуліані, бізнесменами Ігорем Фруманом і Львом Парнасом, яких заарештували раніше, Коррею звинувачують у порушенні законів про фінансування виборчих кампаній, фінансовому шахрайстві і незаконному лобіюванні інтересів іноземної держави в США.

У цій справі також пред'явили обвинувачення Андрію Кукушкіну — громадянину США українського походження. Його також нещодавно заарештували в Сан-Франциско.

За версією обвинувачення, Ігор Фруман і Лев Парнас перераховували кошти з іноземних джерел кандидатам на державні посади різного рівня з Республіканської партії, щоб отримати потенційний вплив.

Загалом у різні організації та фонди, які підтримували президента Дональда Трампа, бізнесмени перерахували майже 500 тисяч доларів.

Прокурори США допускають, що ці кошти були отримані бізнесменами з іноземних джерел, ймовірно російських, що є прямим порушенням законодавства США.

За законодавством США, іноземцям заборонено жертвувати кошти на користь федеральної та місцевої влади, а американським громадянам — робити це від їхнього імені.

Нагадаємо, що адвокат Трампа отримав півмільйона доларів за послуги для компанії бізнесмена Парнаса.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: