fbpx
Сьогодні
15:24 16 Жов 2019

ЄС та Росія обговорили транзит газу через Україну

Віце-президент Єврокомісії з енергосоюзу Марош Шефчович провів телефонну розмову з Міністром енергетики Російської Федерації Олександром Новаком.

Про це повідомляє пресслужба Міненерго Росії.

В ході бесіди Олександр Новак і Марош Шефчович обговорили роботу в рамках тристоронніх консультацій у форматі Росія-ЄС-Україна з питання транзиту газу з Росії в країни ЄС, загальні питання газового співробітництва, а також взаємини в рамках проекту БРЕЛЛ.

Тристоронні газові переговори між Європейською комісією, Україною та Росією заплановані на 28 жовтня. Про це заявив віце-президент Єврокомісії з питань Енергосоюзу Марош Шефчовіч у своєму мікроблозі у Twitter 4 жовтня. "Радий, що 28 жовтня відбудеться черговий раунд тристоронніх газових переговорів з Росією і Україною, що базовано на прогресі, досягнутому раніше в цьому місяці", – повідомив Шефчовіч.

Нагадуємо, 19 вересня в Брюсселі відбули тристоронні переговори між Росією, ЄС і Україною щодо транзиту газу. У НАК "Нафтогаз України" заявили, що під час чергового раунду тристоронніх переговорів між делегаціями України, Росії та Європейської комісії про умови використання транзитних потужностей української ГТС після завершення чинного контракту представники російського ПАТ "Газпром" вперше припустили можливість працювати за європейськими правилами з 1 січня 2020 року.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: