fbpx
Сьогодні
20:15 14 Жов 2019

"Нацкорпус" висунув владі ультиматум і дав на це 10 діб

Голова політичної партії "Національний корпус", перший командир добровольчого полку "Азов" Андрій Білецький від імені віча "Ні – капітуляції!" виступив з ультиматумом до президента Володимира Зеленського та його команди.

Про це він заявив у підсумковій частині багатотисячного віча на Майдані Незалежності у Києві, що відбувалося ввечері у понеділок, 14 жовтня 2019 року, на День Захисника України та свято Покрови, передає Еспресо.

"Ми даємо цим людям, які сьогодні називають себе владою, ми даємо їм невеликий строк – ми даємо їм 10 діб. Якщо за цей час всі вимоги Штабу Спротиву Капітуляції, Руху Спротиву не будуть в повному обсязі гарантовані на законодавчому рівні, то ми говоримо їм прості речі: час маршів пройшов, тут сьогодні десятки і десятки тисяч людей, ці люди можуть виходити (кількістю – ред.) сто тисяч, мільйон і так далі, але якщо влада не чує, значить треба переходити до інших дій", – пояснив політик.

Майдан шашки УНІАН

Фото unian.net

"Ми знайдемо варіанти цивільного спротиву населення по всій країні і ми змусимо робити владу те, що хоче і вимагає нація, а нація вимагає сили, єдності, зосередженості і остаточної перемоги", – наголосив Білецький.

Зокрема, за його словами, йдеться про неприпустимість здачі українських територій, яким, за його словами, є "розведення сил" на лінії фронту, а також про неприпустиміть "так званих виборів у "Л-ДНР", які легалізують владу сепаратистів і терористів" і "особливого статусу для Донецької і Луганської областей, фактичної федералізації країни й початку розвалу країни з середини".

Окрім того, якщо нинішня українська влада, додав він, все ж таки віддасть наказ про відступ на Донбасі, там відразу з'являться озброєні добровольчі підрозділи.

"Тут виступали хлопці-добровольці і ми маємо вже прямий контакт (з ними – ред.). Якщо влада десь буде відводити (війська – ред.), то я можу відповідально дати слово всім, що сотні і тисяч добровольців зайдуть на будь-яку розведену територію і будуть утримувати наші землі.

Ми виконували цей обов'язок в 2014 році. Нас ніхто не звав. У нас не було жодних посад. Ми не отримували зарплатню і не знали, насправді, спочатку, де взяти зброю.

Тоді ми виконали свій обов'язок. Ми готові його виконати і сьогодні", – сказав Білецький.

Раніше стало відомо, що до Офісу президента прямують учасники маршу проти капітуляції.

Нагадаємо, що у Києві проходить масштабний марш у День захисників.

Акцію організували на знак протесту реалізації "формули Штайнмаєра".

Учасники маршу вимагають заборонити:

  • відведення українських військ від лінії розмежування,
  • впровадження особливого статусу ОРДЛО,
  • амністію бойовикам т.зв. «ДНР/ЛНР»,
  • утворення «народних міліцій» в ОРДЛО,
  • вибори на окупованих територіях без отримання контролю на кордоні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: