fbpx
Сьогодні
11:57 11 Жов 2019

Ткаченко розповів про "смотрящих" в Києві та пріоритети в покращенні міста

фото: LB.ua

На початку тижня екс-керівник «1 + 1» Олександр Ткаченко подав декларацію, в якій вказав, що претендує на посаду голови КМДА.

Детально про свої наміри він розповів в інтерв'ю LB.ua.

Ткаченко пояснив чому подався на посаду голови КМДА, а не почекав до виборів міського голови Києва.

"Зараз місто знаходиться в кризовій ситуації. Чекати ще півроку, маючи таку політичну адженду, безвідповідально, з моєї точки зору. Мені ж не Кличко важливий, а не зміна влади в місті і НЕ перемога на виборах. Мені важливо реально зробити серйозні зміни. Якщо я розумію, що зараз дійсно кризова владна ситуація, і є можливість щось змінити, я постараюся це зробити.

Рухи тіла, які вживає Кличко і останнім часом, і протягом п'яти років, говорять про те, що розуміння того, як керувати містом, у нього немає. Він великий спортсмен, але хріновий менеджер міста" – сказав Ткаченко.

Всі інвестори, які приходять в місто, знають, куди йти. Якщо вони туди НЕ йдуть, у них нічого не вдається. У нього є ім'я і прізвище, його всі знають. Це ім'я і прізвище зараз сидить в парламенті (мова йде про Вадима Столара "смотрящего за містом" – прим. ред). Трагедія ситуації полягає в тому, що ця система, створена за останні п'ять років, як ракова пухлина, поширилася на всі департаменти. Під кожним департаментом, районним управлінням є свій маленький "Столар", який діє таким же чином.

Всі повинні бути поставлені в рамки правил зрозумілої і прозорої для всіх гри."

Ткаченко розповів про базові проблеми міста: "Ви здивуєтеся, але медицина як раз на першому місці, потім – безпека в місті. А потім далі вже стан доріг і громадського транспорту, паркування, вода, ціни і якість комунальних послуг і т.д."

Депутат також розповів про іноземні приклади.

"Я був півтора року тому у мера Лейпцига. Це наше місто-побратим, який 20 років тому знаходилося в тому ж положенні, що і сьогодні Київ. Там є такі чудові канали, як у Венеції, які були раніше повністю загаджені. Це було промислове місто. Жити там, незважаючи на те, що збереглися історичні будівлі, було неможливо. Але Лейпциг дав старт так званій «Лейпцизькій хартії самоврядування» в Європі. Вони створили і скреативили систему, яка дозволяє встановити нормальні взаємини між районами, між міською владою. І найважливіше – визначити стратегію і принципи, правила розвитку міста."

"Очевидно, нам доведеться приймати якісь неординарні заходи для того, щоб пояснити людям, які є власниками цих об'єктів (забудовники – прим.ред.), що живуть вони з нами в одному і тому ж місті. Стимулювати їх до того, щоб на ЦИХ об'єктах з'являлися паркомісця, місця для відпочинку людей. Якщо це НЕ зупинити зараз, буде реальний інфраструктурний колапс. Ми поки ще перебуваємо, на наш погляд, на відстані двох-чотирьох років від тотального колапсу, звідки виходу вже немає.

"Я бачу, як працює нова команда в Кабміні, бачу відкритість і бажання допомагати один одному. Бачу бажання багатьох депутатів, які прийшли від «Слуги», працювати не покладаючи рук і досить ефективно. Незважаючи на всі дискусії, які відбуваються всередині, це їх passion, вони з цим прийшли. Плюс існує взаємодія команд. Найголовніше в цій історії інше – бажання і наміри, з якими ти приходиш, цінності", – додав екс-керіник 1+1 про уряд

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: