fbpx
Сьогодні
16:43 09 Жов 2019

Оскар близько: 2 українських фільми увійшли до лонг-листа кінопремії

Американська кіноакадемія оприлюднила список кінопремії Оскар у категорії Міжнародний повнометражний фільм. До нього увійшло і дві українські стрічки.

Це передає Новое время.

До лонг-листа потрапив відібраний Українським Оскарівським комітетом фільм Нарімана Алієва "Додому".

"Додому" — повнометражний дебют режисера Нарімана Алієва. Головні ролі у фільмі виконали Ахтем Сеітаблаєв та Ремзі Білялов.

За сюжетом, у кримського татарина Мустафи помирає старший син. Батько приїжджає до Києва, куди його два сини поїхали після анексії Криму, аби повернути молодшого сина додому, а старшого поховати на батьківщині в Криму згідно з мусульманськими традиціями.

До списку також увійшов українсько-чесько-словацько-польський фільм Вацлава Маргоула "Пофарбоване пташеня", який висунуто претендентом від Чехії. Фільм знято за підтримки українського Держкіно.

Сюжет фільму розгортається у часи Другої світової війни: аби вберегти свого сина, батьки віддають його у далеке село у Східній Європі. Але тітка хлопчика помирає і йому доводиться самому виживати у жорстокому світі.

Головні ролі у фільмі зіграли зірки Удо Кір (Суспірія, Блейд), Стеллан Скарсгард (Чорнобиль, Месники, Німфоманка) та Гарві Кейтель (Скажені пси, Кримінальне чтиво).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: