fbpx
Сьогодні
10:53 08 Жов 2019

Голова податкової служби прокоментував нововедення з касовими апаратами

Після набуття чинності закону про обов'язкове використання касових апаратів у торгівлі, бізнесу нададуть право самостійно розробляти касові апарати та використовувати їх під час торгівлі.

Про це повідомив голова Державної податкової служби України Сергій Верланов.

"Крім безкоштовного програмного забезпечення, яке надаватиме ДПС, закон дає можливість бізнесу використовувати програмні рішення від інших розробників та розробляти їх самим — доступ до цього буде відкритим для всіх", — повідомив Верланов.

Він зазначив, що податкова планує протягом наступних 6 місяців провести всі необхідні тестування для того, аби запровадити нові правила роботи з касовими апаратами. Верланов зазначає, що це дозволить зробити запровадження закону максимально комфортним для бізнесу.

"Все це дає добрий знак для захисту прав споживачів та сумлінних представників бізнесу, що дасть можливість вивести із тіні цілі сектори економіки. В свою чергу, це створить передумови для пришвидшення економічного зростання. Тому що кожен з нас бажає жити в успішній країні", — додав Верланов.

Ініціатива щодо запровадження обов'язкового використання касових апаратів або РРО отримала досить неоднозначну реакцію у бізнес-середовищі. Зокрема, про складнощі для ведення бізнесу заявила низка роздрібних торговельних мереж, адже надалі для них ускладниться використання схеми з ухилення від сплати податків за допомогою використання ФОПів.

 

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: