fbpx
Сьогодні
17:21 07 Жов 2019

У "Слузі народу" народу заявили, що капітуляція була при Порошенко

Нардеп від "Слуги народу", глава комітету Ради з питань зовнішньої політики Богдан Яременко заявив, що узгодження "формули Штайнмаєра" не можна розцінювати як капітуляцію, тому що вона безпосередньо виходить з Мінських угод.

Про це йдеться в його зверненні в Facebook, де він коментує акції протесту, що відбулися напередодні в Києві та інших містах України.

"Акції протесту – я за. Проти чого я? Проти нагнітання. Ні капітуляції – це дуже небезпечна заява, це заява про нерозуміння того, що відбувається. Капітуляція, якщо і була, – це вересень 2014 року і лютий 2015 року, коли було підписано Мінські угоди, де є все, на що погодився Кучма в листі до Мартіна Сайдік у вересні цього року. Немає нічого в листі Кучми, чого б не було в Мінських угодах", – сказав Яременко.

https://www.facebook.com/bohdan.yaremenko/videos/2671026719628100/

За словами депутата, відмовитися від мирних переговорів з Росією Україна не може, тому що це призведе до ізоляції.

"Я розумію, що мирні переговори не повинні відбуватися за рахунок принципових речей, але не жертвувати чимось в цих переговорах ми не зможемо. Тому не треба боятися формули Штайнмаєра, не треба говорити про капітуляцію – вона вже відбулася. Більше, ніж було, ніхто не допустить", – сказав Яременко.

Раніше повідомлялося, що у Зеленського є два сценарії для виборів на Донбасі.

Нагадаємо, Пристайко допустив можливість відновлення залізничного сполучення з окупованими районами Донбасу.

Яременко заявив, що вибори в ОРДЛО проводитимуться одночасно з виборами по Україні, а особливий статус може бути у рамках децентралізації.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: