fbpx
Сьогодні
15:10 05 Жов 2019

Яременко заявив, що вибори в ОРДЛО проводитимуться одночасно з виборами по Україні, а особливий статус може бути у рамках децентралізації

Вибори на окупованих територіях проводитимуться одночасно з виборами на всій території України.

Про це розповів народний депутат України від партії "Слуга народу", голова парламентського комітету з питань зовнішньої політики та міжнародного співробітництва Богдан Яременко в ефірі ток-шоу "Свобода слова Савіка Шустера".

"Ми говоримо про вибори на всій території України, що правила будуть одна, в тому числі безпеки правила по всій країні, на основі українського законодавства",- сказав Яременко.

По словам Яременка проведення виборів буде обговорюватися тільки після досягнення консенсусу в безпекових питаннях, а саме щодо забезпечення вільного волевиявлення за участі міжнародних спостерігачів, в тому числі.

"Ми прекрасно розуміємо, що на кожному кроці нас можуть обманути, тому робимо ці кроки дуже обережно й не поспішаючи", – підкреслив народний депутат.

Також він зазначив, що окуповані території Донбасу можуть отримати особливий статус відповідно до реформи децентралізації, а не через зміни в Конституції. 

"Особливий статус (Донбасу – ред.) – на основі децентралізації, на основі процесу, який зараз відбувається в Україні, особливий статус не територіям, а громадам", – сказав Яременко.

Яременко додав, що президент України Володимир Зеленський не погодиться на внесення змін в Конституцію з метою закріплення особливого статусу окупованих території Донецької та Луганської областей.

Раніше повідомлялося, що у Зеленського є два сценарії для виборів на Донбасі.

Нагадаємо, Пристайко допустив можливість відновлення залізничного сполучення з окупованими районами Донбасу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: