fbpx
Сьогодні
12:29 07 Жов 2019

Міністр енергетики США висловився щодо Північного потоку-2

Північний потік

У разі завершення будівництва російського морського трубопроводу «Північний потік-2» РФ отримає більше політичних важелів впливу на Європу.

Про це сказав міністр енергетики США Рік Перрі під час енергетичного форуму у Вільнюсі, повідомляє «Интерфакс».

«Північний потік-2» завдасть нищівного удару по енергетичному різноманіттю та безпеці Європи… Європа стане більш вразливою у плані перебоїв у постачанні газу», — повідомив Перрі.

Крім цього, він заявив, що у разі запуску і «Північного потоку-2» та «Турецького потоку» Росія зможе відмовитися від послуг українського транзиту «вже до кінця десятиліття».

17 вересня стало відомо, що будівництво «Північного потоку-2» наблизилося до економічної зони Данії. Надалі будівництво трубопроводу припинять доти, доки Данія не видасть всі необхідні для цього дозволи. Наразі Данія залишається єдиною країною, яка не надала відповідного дозволу на будівництво Росії, через що запуск трубопроводу, найімовірніше, відкладеться.

В случае завершения строительства российского морского трубопровода «Северный поток-2» РФ получит больше политических рычагов влияния на Европу.
Об этом сказал министр энергетики США Рик Перри во время энергетического форума в Вильнюсе, сообщает «Интерфакс».

«Северный поток-2» нанесет сокрушительный удар по энергетическому многообразию и безопасности Европы … Европа станет более уязвимой в плане перебоев в поставках газа », – сообщил Перри.

Кроме этого, он заявил, что в случае запуска и «Северного потока-2» и «Турецкого потока» Россия сможет отказаться от услуг украинского транзита "уже к концу десятилетия».

17 сентября стало известно, что строительство «Северного потока-2» подошло к экономической зоны Дании. В дальнейшем строительство трубопровода прекратят до тех пор, пока Дания не выдаст все необходимые для этого разрешения. Сейчас Дания остается единственной страной, которая не предоставила соответствующего разрешения на строительство России, из-за чего запуск трубопровода, скорее всего, отложится.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: